TEL: +36 30 313 23 48

TEL: +36 30 313 23 48

TEL: +36 30 313 23 48

TEL: +36 30 313 23 48

Rooibos Tea

BIO Tea » Rooibos Tea

Rooibos teáink

A rooibos tea az egyik legkülönlegesebb teafajta, kizárólag a dél-afrikai Cédrus-hegyekben vadon terem.

A tea nem a klasszikus ”teagyárból” származik, mint a gyógynövény- és gyümölcs teák, hanem a rooibos növényből (vörös fokföldirekettye) .

Ahhoz, hogy a piros bokor megfelelően fejlődhessen, különleges mikro-klíma, nagyon különleges talaj, télen sok eső és nyáron homokos, száraz talaj szükséges. Ezeket a feltételeket a dél-afrikai Cédrus-hegységben találta meg a növény.

A rooibos teát általában január-március között gyűjtik. A betakarítás után körülbelül négy milliméter hosszú darabokra vágják, majd fermentálják. Ez általában a szabad ég alatt történik, ahol a dél-afrikai nap nagyon óvatosan szárítja a leveleket.

Csak zöld rooibos tea esetében nem történik fermentáció. Ezáltal megőrzik a levelek világos zöld színét. Ezzel szemben az összes többi rooibos tea jellemzően rozsdásbarna színű.

A rooibos tea értékes összetevőivel is meggyőzi a fogyasztóit. A fontosabbak közülük a polifenolok, a flavonoidok, a vas vagy a fluor. A rooibos esetében hiányoznak a tanninok és a koffein, ami nem hátrány. Így a tea nem keserű és nem vezet alvászavarokhoz. Továbbá a rooibos tea az alábbi értékes anyagokat tartalmazza:

A szigorú követelmények ellenére a rooibos teák széles választékát kínáljuk Önnek. Így több fajtát is talál a választékunkban, amelyek friss, természetes vagy gyümölcsös ízűek.

Wuida Wasti

BIO Rooibos tea | Eper-Bors

Fareggda Toni

BIO Rooibos tea | Fahéj-Szegfűszeg

Fesche Fini

BIO Rooibos tea | Citrom-Vanília

Gwiefte Wally

BIO Rooibos tea | Áfonya-Gyömbér

reiner Rudi

BIO Rooibos tea

FELIRATKOZÁS a hírlevélre, hogy megkaphassa legújabb ajánlatainkat

© 2018 BIOTEAQUE Hungary - Chlebik Tamás Ev. • TEL: +36 30 313 23 48 • info@bioteaque.hu

Elérhetőségek

+-

Információ

+-

Bizonyított minőség

+-

© 2018 BIOTEAQUE Hungary - Chlebik Tamás Ev.TEL: +36 30 313 23 48 • info@bioteaque.hu