TEL: +36 30 313 23 48

TEL: +36 30 313 23 48

TEL: +36 30 313 23 48

TEL: +36 30 313 23 48

Zöld tea

BIO Tea » Zöld Tea

Zöld teáink

A szó szigorú értelmében vett tea, mely a Camellia Sinensis nevű növényből készül, minimális oxidációval. Alapvetően Ázsiában (Kína, Japán, India) népszerű ital, de köszönhetően többek között a kedvező élettani hatásainak, egyre kedveltebb nyugaton is, ahol korábban a fekete teát részesítették előnyben.

A zöld tea a fekete teával ellentétben egyáltalán nem erjesztett. A szüret után gőzöléssel vagy melegítéssel lebontják a tealevelekben található „polifenol-oxidáz” enzimet, így az erjedési folyamatok leállnak. Ezután a leveleket formázzák (pl. összesodorják), szárítják és minőség szerint válogatják. A legmagasabb kategóriájú teák feldolgozását kézzel végzik.

Kiváló minőségű teáknál az elkészítés módja döntő fontosságú. A zöld tea tökéletes aromáját csak abban az esetben fejti ki, ha megfelelően készítjük el. Ez azonban a kiválasztott zöld tea minőségétől is függ.

A normál minőségű zöld teát pontosan két percig szabad áztatni. A vizet azonban 80-85 ° C-ra kell hűteni. Ez a hőmérséklet egy-két perccel a főzés után elérhető. A nagyon finom és fiatal zöld teákhoz a vízet 70 ° C-ig le kell hűteni. Ezzel elkerülhető a túl sok tannin felszabadulása, ami meggyorsítja a zöld tea keseredését.

A tea szerelmesei egyre gyakrabban kísérleteznek zöld teákkal, hogy melyik vízhőmérséklettel és áztatási idővel készítik el a számukra legjobb teát!

A zöld tea jeges teának is kiváló, csodálatos nyári frissítő, hűsítő ital.

A Bioteaque-nál a zöld tea különösen nagy választékban kapható. Így találhat nálunk zöld teát ananász ízvilággal vagy Sencha keverék formájában, valamint a Gunpowder-t, Genmaicha-t is. A zöld tea választékban bizonyos aromatizációkat is felfedezhet, mint például a sárgabarack, a jázmin, a mandarin vagy a citrom-gyömbér ízt.

Minden zöld teánk teljes egészében megfelel az EU ökológiai gazdálkodásról szóló 2010 óta meglévő rendeletének. A BIO címke nagyban segíti a fogyasztóinkat abban, hogy könnyebben felismerjék az ökológiai úton és tisztességes feltételek mellett termesztett teáinkat, természetesen beleértve minden más élelmiszert is.

Greana Gustl

BIO Zöld tea | 1st grade "China Gunpowder"

Greana Simmerl

BIO Zöld tea | China Sencha

Frische Resi

Bio Zöld tea | Lime - Gyömbér

Schneidiger Hans

BIO Zöld tea | Narancs-Áfonya

Greane Jassi

BIO Zöld tea | China Jasmin

Flotte Lotte

BIO Zöld tea | Mangó - Bergamott

Rosige Rita

BIO Zöld tea | Sencha Sakura

G'schmeidiga Bartl

BIO Zöld tea | Ananász

FELIRATKOZÁS a hírlevélre, hogy megkaphassa legújabb ajánlatainkat

© 2018 BIOTEAQUE Hungary - Chlebik Tamás Ev. • TEL: +36 30 313 23 48 • info@bioteaque.hu

Elérhetőségek

+-

Információ

+-

Bizonyított minőség

+-

© 2018 BIOTEAQUE Hungary - Chlebik Tamás Ev.TEL: +36 30 313 23 48 • info@bioteaque.hu